Банер

Сучасне тваринництво

Силос із цільних рослин злакових — альтернатива звичайному силосу

Марія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр МВА
Одним із новітніх підходів у годівлі молочної худоби є використання силосу з цільних рослин злакових культур. Цей корм заготовлюється на різних стадіях дозрівання посівів, залежно від того, які саме цілі у годівлі цим видом корму хоче досягти господарство. Рослини зрізають, прив’ялюють, подрібнюють та закладають на консервування. В результаті господарство отримує гарний корм, який успішно вписується у раціон як загального стада, так і високопродуктивної молочної худоби і може ефективно вводитися вже набагато раніше свіжого кукурудзяного силосу нового сезону, перекриваючи таким чином проміжок у кормовому конвеєрі.
Детальніше... №13(332) липень 2016
 

Як краще організувати простір для корів

Світлана ПАНІНАмолодший науковий співробітник
Кіровоградської ДСГДС НААН
Ефективність виробництва та конкурентоспроможність молока у сільськогосподарських підприємствах України за останні роки знаходиться на низькому рівні. У зв’язку з цим перед підприємствами стоять завдання здійснити систему таких організаційно-економічних заходів, які б сприяли збільшенню одержання молока, зменшення витрат на його виробництво та підвищення конкурентоспроможності галузі.
Детальніше... №12(331) червень 2016
 

Альтернатива для ентузіастів

Дарина МНІШЕК, спеціально для "АС"
Власна прибуткова ферма — мрія багатьох українців. Проте як організувати успішне підприємство, що стабільно працюватиме на покращення доброту свого хазяїна, знають далеко не всі. Допомогти початківцям зорієнтуватися у морі бізнесових проектів, зважити свої можливості, зокрема, у виробництві різноманітної органічної продукції, дізнатися про секрети й підводні камені бізнесу з чужого досвіду, аби запобігти своїм помилкам, взялася тренінгова компанія Organic Business за підтримки Проекту «Розвиток органічного ринку в Україні», який впроваджує Дослідний інститут органічного сільського господарства Швейцарії (FiBL). На одному з семінарів, що організовує Organic Business, побував і «Агробізнес Сьогодні».
Детальніше... №11(330) червень 2016
 

Доообра ферма

Лідія КУДРЯВЦЕВА, спеціально для "АС"
Тарас Ложенко за фахом — рекламіст. Чотири дні на тиждень він керує власним рекламним бізнесом, а решту часу працює на родинній фермі в Богуславі, що на межі Київської та Черкаської областей, — доїть і годує кіз, контролює їхній стан здоров’я, процеси виробництва сиру тощо. «Доообру ферму» родина Ложенків заснувала понад 10 років тому, молоко виробляли найвищої якості й продавали його французькій сироварній компанії Bongrain Group на сирзавод у Звенигородці. Невдовзі зрозуміли: саме виробництво сиру ставить найвищі вимоги до якості молока, отже, не варто продавати сировину, потрібно створювати свою переробку.
Детальніше... №11(330) червень 2016
 

Кокцидіоз у птахівництві

Марія ЯРОШКОветеринарний лікар, магістр МВА
Кокцидіоз, або еймеріоз є однією з найбільш поширених протозойних хвороб у птахівництві, яку викликають одноклітинні найпростіші роду Eimeria. Серед домашньої птиці на кокцидіоз хворіють кури, індики, качки та гуси.
Детальніше... №10(329) травень 2016
 
«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»

Сторінка 5 з 36