Банер

Сучасне тваринництво

Доглядаємо за конем

Кінь - жива істота, яка потребує не меншого догляду, ніж людина. Тому власникам коней необхідні знання про належне їх утримання. У випадку, якщо тварина занедужає, треба знати як діяти.
Детальніше... №14(189) липень 2010
 

Золотий генофонд

Україна має великий потенціал конярства: 28 кінних заводів, 106 племінних репродукторів, 5 іподромів. У цих господарських структурах загальний генофонд племінного конярства налічує 12 порід, з яких найбільш поширеними є українська верхова, російська рисиста, орловська рисиста, чистокровна верхова, новоолександрівська ваговозна, гуцульська.
Детальніше... №14(189) липень 2010
 

Дезінфектанти

Наукові дані і практичний досвід вказують на те, що дезінфекційні заходи, зокрема дезінфекція, дезінсекція, дератизація, стерилізація були, є і залишаться найбільш дешевим, доступним, відносно простим і, головне, надійним засобом профілактики.

Детальніше... №13(188) Липень 2010
 

Інфекційні хвороби тварин

Володимир АПАТЕНКОдок. вет. наук, професор, заслужений працівник с.-г. України
Дмитро МОРОЗначальник управління забезпечення протиепізоотичної роботи Державного комітету ветеринарної медицини України
Збільшення населення, швидкий економічний розвиток, величезний попит на продукцію тваринного походження, індустріалізація виробництва продуктів харчування, еволюція системи ведення сільського господарства, розвиток міжнародної торгівлі живими тваринами та продуктами тваринного походження, зміна клімату, знищення лісів, зміна шляхів міграції диких тварин та птиці призводе до виявлення нових та поширення існуючих хвороб, адаптації патогенів до нових векторів передачі.
Детальніше... №13(188) Липень 2010
 

Технологія утримання овець

Володимир ВОРОНЕНКО, канд. с.-г. наук

Інститут тваринництва степових районів ім.. М.Ф. Іванова «Асканія-Нова»

Національний науковий селекційно-генетичний центр з вівчарства

Економічні показники вівчарства багато в чому залежать від природнокліматичних і зональних умов, способу утримання й організації технологічних процесів, що забезпечують високу продуктивність праці, одержання максимальної кількості продукції високої якості при одночасному зниженні її собівартості.

Детальніше... №5(180) Березень 2010
 
«ПочатокПопередня313233343536НаступнаКінець»

Сторінка 36 з 36