Банер

Сучасне тваринництво

Нові інноваційні високопродуктивні стада скотарства та вівчарства

Нині в ринкових умовах агропромисловий комплекс Буковини завжди займає одне з провідних місць у Карпатському регіоні України. Тому важливим завданням науковців є пошук форм, методів та процесів здійснення сучасних аграрних перетворень на фермах Буковини. В умовах економічної кризи, попри певні позитивні зрушення у процесі реформування форм власності в агропромисловому комплексі Чернівецької області, поки ще вдається зупинити спад виробництва сільськогосподарської продукції. Зокрема, в галузях тваринництва.
Детальніше...
 

Тривалість молочного періоду корів

У результаті проведених досліджень встановлено, що надої піддослідних корів з віком змінювалися: до третьої лактації зростали, а починаючи з четвертої, поступово спадали. Крім того, виявлено залежність молочної продуктивності від показників відтворювальної здатності.
Детальніше...
 

Формуємо потужну кормову базу

Собівартість необхідної кількості кормів тим вища, чим більша частка кормових буряків у раціоні. Так, за кількості їх у раціоні дійних корів 25 кг/добу собівартість кормів на період 230 днів є найвищою. Вихід сіна з одиниці площі є найнижчим серед усіх видів кормів.
Детальніше... №11(354) червень 2017
 

Молочна продуктивність та якісний склад молока корів

Дослідження з оцінки впливу типу приміщень на формування мікроклімату, фізіологічний стан та продуктивність корів і телиць молочних порід проводили в умовах господарств ТОВ «Олто» та ДП ДГ «Елітне» КДСГДС ІСГСЗ НААН (Олександрівського та Кіровоградського районів Кіровоградської області). Продуктивність, відтворну здатність, етологічні показники та тривалість використання тварин досліджували залежно від типу приміщень і способів, за якими утримується худоба. Також за надоєм корів-первісток було сформовано 2 групи: І — високопродуктивні, з середньодобовим надоєм 16 кг і вище, ІІ — низькопродуктивні, з середньодобовим надоєм до 16 кг.
Детальніше... №10(353) травень 2017
 

Як запустити зелений конвеєр

Зелена свіжа трава — це природній фізіологічний основний корм жуйних тварин, який вони споживали, будучи у дикому стані шляхом спасовування при вільному переміщенні і можливості вибору певних ботанічних видів відповідно до потреб, смакових якостей, фази розвитку рослин тощо.
Детальніше... №9(352) травень 2017
 
«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»

Сторінка 1 з 36