Банер

Новий номер

№14(357) липень 2017



	 

	Жнива: фініш та старт

	купити електронну версію:

	  
Архів номерів
Передплата

Основні рубрики

 


 



Агентство Промышленных Новостей

Сучасне тваринництво

Як запустити зелений конвеєр

Зелена свіжа трава — це природній фізіологічний основний корм жуйних тварин, який вони споживали, будучи у дикому стані шляхом спасовування при вільному переміщенні і можливості вибору певних ботанічних видів відповідно до потреб, смакових якостей, фази розвитку рослин тощо.
Детальніше...
 

Чи має вплив спосіб утримання на клініко-фізіологічні показники корів?

При виробництві молока важливо звернути увагу не тільки на технологію утримання, годівлі, доїння, а й на здоров’я корів, оскільки це основний показник, від якого залежить тривалість господарського використання тварин. Можливо отримати за лактацію 7000–8000 кг молока, але термін використання корів становитиме дві лактації, а при доброму здоров’ї можна продовжити лактаційну діяльність до 4–5 лактацій. Тому дослідження фізіологічного стану корів повинні проводитись у господарствах щорічно.
Детальніше... №8(351) квітень 2017
 

Раціони для годівлі високопродуктивних корів

Олег ГАЙДЕНКОканд. техн. наук, вчений секретар
Кіровоградської ДСГДС НААН
Сергій ЧИПЛЯКАс. н. с. лабораторії біоадаптивних технологій в
АПВ КДСГДС НААН
Максим ПОДЛЄСНИЙм. н. с. лабораторії біоадаптивних технологій в
АПВ КДСГДС НААН
Олег КРАВЧУКголовний зоотехнік 
ДП «ДГ «Елітне» КДСГДС НААН»
При складанні раціонів для високопродуктивного стада ВРХ молочного напряму можна використовувати методику розрахунку за системою: основний + балансуючий корм.
Детальніше... №4(347) лютий 2017
 

Оцінка використання інтегрованих показників продуктивності свиней

В. І. ХАЛАКканд. с.-г. наук,
завідувач лабораторією тваринництва,
ДУ Інститут зернових культур НААН України
До актуальних проблем галузі свинарства, поряд із впровадженням сучасних технологій годівлі, утримання та ветеринарної безпеки, належать питання пошуку практичних та економічно ефективних методів оцінки й відбору високопродуктивних тварин.
Детальніше... №23(342) грудень 2016
 

Етологічні особливості формування продуктивності тварин

Олег ГАЙДЕНКОканд. техн. наук, завідувач
науково-технологічним відділом селекції,
насінництва і трансферу інновацій
Світлана ЄВТУШЕНКОмол. наук. співробітник
Кіровоградської ДСГДС НААН
Інтенсифікація скотарства та перехід на промислову технологію багато в чому змінив умови існування тварин. Тому одним із резервів підвищення продуктивності є реалізація генетичного потенціалу сільськогосподарських тварин на основі раціонального використання етологічних показників. Встановлено, що зміна зовнішніх умов призводить до перебудови адаптивної поведінки тварин, їх рухової активності, що дозволяє використовувати етологічні властивості для оцінки стану організму при різних способах виробництва.
Детальніше... №23(342) грудень 2016
 
«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»

Сторінка 1 з 35