Банер

Новий номер

№14(357) липень 2017



	 

	Жнива: фініш та старт

	купити електронну версію:

	  
Архів номерів
Передплата

Основні рубрики

 


 



Агентство Промышленных Новостей

Експертна думка

Зима позаду — як там озимі?

В останній день зими у Києві пройшов І Зимовий зерновий конгрес. Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» спільно з агенцією подій AgriEvent запросили агрономів, фермерів, керівників агрогосподарств, науковців, страхувальників на спільний форум, аби краще зрозуміти нюанси вирощування, експорту та переробки озимих cільськогосподарських культур.
Детальніше... №6(349) березень 2017
 

Від виробника — до споживача

На допомогу українським аграріям у Києві 21–23 лютого пройшов «Форум фермерських технологій». Це комплексний захід для тих, хто займається вирощуванням овочів, фруктів, квітів, ягід, грибів, у тому числі у теплицях. У рамках заходу проходило кілька конференцій, тренінгів, круглих столів, що давали можливість фермерам відчути пульс сьогодення.
Детальніше... №6(349) березень 2017
 

Розторопша плямиста — «подарунок Діви Марії»

Юрій НОСЕНКОканд. с.-г. наук
спеціально для "АС"
У Європі розторопша (Silybum marianum (L.) Gaertn.) традиційно культивується в Болгарії, Угорщині, Німеччині, Іспанії, Польщі, Румунії. Її плоди (сім’янки) є медичною сировиною і закуповуються фармацевтичними компаніями для виготовлення лікарських препаратів і БАДів. Вона включена у фармакопеї багатьох країн світу, у тому числі і України. Проте сировинна база цієї культури і технологія її обробки в наший країні потребують розширення і вдосконалення.
Детальніше... №23(342) грудень 2016
 

Олія з рижію — джерело всіх ненасичених жирних кислот

В. В. ЛИХОЧВОРдоктор с.-г. наук, професор,
член-кореспондент НААН,
завідувач кафедрою технологій у рослинництві
Львівського національного аграрного університету
Г. С. КОНИКдоктор с.-г. наук, заступник директора
Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН
А. М. ЛИХОЧВОРаспірант
Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН
Жири — це харчовий компонент, який забезпечує організм людини енергією. Виділяють понад 200 жирних кислот. У людському організмі зустрічається приблизно 70 з них, а життєво важливими для людини є тільки 20. Організм спроможний самостійно синтезувати жирні кислоти. Проте організм людини не спроможний синтезувати поліненасичені кислоти — лінолеву (Омега-6) та альфа-ліноленову (Омега-3). Тому вони щоденно повинні поступати в організм з продуктами харчування. Необхідно відмітити, що якщо з надходженням Омеги-6 немає проблем, більше того, її забагато, то Омега-3 є у значному дефіциті.
Детальніше... №21(340) листопад 2016
 

Три сценарії розвитку ринку землі

У Києві 22 вересня пройшла VII Міжнародна конференція «Ефективне управління агрокомпаніями», на якій, зокрема, обговорювалися перспективи земельного ринку. Зі своїм баченням цієї проблеми виступив Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.
Детальніше... №19(338) жовтень 2016
 
«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»

Сторінка 1 з 11